Alleen deze maand korting tot 45% op aankoop.

Wat is beter PVC of composiet terrasplanken?

Composite Deck,Composite decking

Twee van de meest populaire terrasmaterialen zijn PVC en composiet terrasplanken. Hoewel ze enkele overeenkomsten vertonen, is een PVC-dek anders dan een composiet terras. Als je van plan bent een deck te bouwen, heb je je misschien afgevraagd welke je moet kiezen? Om u te helpen beslissen, zullen we ook enkele van hun voor- en nadelen opsommen.

Verschil tussen composieten en PVC

PVC en composieten lijken in sommige opzichten op elkaar, maar zijn totaal verschillend. Composieten, of bekend als hout-kunststofcomposieten, zijn materialen gemaakt van het mengen van hout en kunststofvezels. De materialen die zijn gebruikt om ze te maken, zijn gerecycled. Fabrikanten maken gebruik van zaagsel en ander industrieel houtafval voor de houtvezels.

Ze gebruiken ook gerecycled plastic van melkflessen, plastic zakken en emmers. Hoeveel kunststof of hout is afhankelijk van de merken.

Net als composieten zijn PVC-materialen ook synthetisch. Ze bevatten ook plastic, zoals composieten. Het verschil is dat ze 100% plastic zijn. Er zijn geen andere materialen gemengd met PVC.

Composieten vs. PVC-terrasvloer

Om alles tot nu toe samen te vatten, zowel composieten als PVC-materialen zijn synthetisch en hebben plastic. Maar daar houden de overeenkomsten op. Maar wat zijn de voor- en nadelen van PVC en Composieten?

Esthetiek en uiterlijk

Zowel PVC als composieten zijn ver gevorderd als het gaat om uiterlijk en esthetiek. Beide materialen hebben vaak een houtachtige uitstraling. Composiet terrasplanken hebben echter een voordeel ten opzichte van volledig plastic terrasplanken. De reden is dat ze houtvezels bevatten, waardoor het natuurlijker wordt.

Dus als u van plan bent een terras te bouwen en het houtachtige uiterlijk is cruciaal voor u, overweeg dan om composiet terrasplanken te kopen.

Veiligheid

Veiligheid is een andere cruciale zorg als het gaat om het bouwen van een kaartspel. Een van de belangrijkste problemen is uitglijden. Hiervoor zijn composiet vlonders beter dan PVC vlonders. Hoewel niet zo goed in vergelijking met hout, zijn composieten minder glad dan volledig plastic, vooral als ze nat zijn. De meeste composiet terrasplanken hebben ook een houtachtige nerf. Het toevoegen van dergelijke functies draagt niet alleen bij aan het uiterlijk, maar voegt ook veiligheid toe.

De korrels op composieten veroorzaken wrijving, waardoor de gladheid afneemt. Als je een terras aan het bouwen bent waarbij je niet kunt voorkomen dat je terras nat wordt, zijn composieten beter.

Krimp en expansie

Bijna alle materialen zetten uit en krimpen bij blootstelling aan temperatuur of vochtigheid. In het geval van PVC en composieten zullen ze krimpen en uitzetten bij blootstelling aan temperatuur. In dit opzicht zijn composieten echter beter.

Door de in de composieten ingebedde houtvezels zijn de planken stijver. Het zal dus minder snel krimpen en uitzetten bij extreme temperaturen. Aan de andere kant heeft PVC niets om de beweging te stoppen. Na verloop van tijd zullen al deze bewegingen de PVC-vloeren minder stabiel maken. Het kan zelfs alle spijkers en schroeven eruit duwen, wat ook gevaarlijk kan zijn.

Milieuvriendelijk

Als het gaat om het kiezen van een deck, zullen veel mensen overwegen hoe milieuvriendelijk het is. In dit opzicht worden zowel PVC als composieten steeds milieuvriendelijker. Veel fabrikanten streven ernaar om gerecyclede materialen te gebruiken.

Een ander ding om te overwegen is recyclebaarheid. Hiervoor is PVC beter dan composieten. Waarom? Omdat composieten een mengsel zijn van hout en kunststof. Hierdoor is het onmogelijk om deze materialen te scheiden, waardoor het moeilijk te recyclen is. Aan de andere kant is PVC volledig van plastic, waardoor het gemakkelijk kan worden hergebruikt en gerecycled.

Lichtgewicht

Composieten zijn over het algemeen zwaarder dan PVC. Hierdoor lijken veel mensen moeite te hebben om met hen samen te werken, vooral als ze alleen werken. Je zult ook een sterker frame moeten maken om een zwaarder deck te ondersteunen. Het betekent dat je meer materialen nodig hebt voor het frame. Veel fabrikanten bieden echter holle composieten aan, die aanzienlijk lichter zijn. Anders is PVC het lichtere materiaal tussen de twee.

Er zijn nog veel meer verschillen tussen PVC en composieten. Zorg ervoor dat u bij het selecteren van materialen nagaat wat u nodig heeft en wat u wilt. Als je een houtachtig, veilig en stabiel terras wilt, ga dan voor composiet terrasplanken.

Tags :

Composite Deck, Composite Decking, PVC vs WPC

Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel risus imperdiet, gravida justo eu.